DUURZAME STAALCONSTRUCTIE

Skellet is een uniek en innovatief staalskelet bouwsysteem waarbij duurzaam bouwen en flexibiliteit met lagere (arbeid)kosten hand in hand gaan. Toekomstige aanpassingen van woningen en bedrijfsgebouwen alsmede hergebruik van het materiaal zijn eenvoudig mogelijk met Skellet. De profielen kunnen, bijvoorbeeld na demontage van een gebouw, rechtstreeks gebruikt worden voor een nieuwe constructie.

1. Herbruikbaarheid Skellet

Skellet is een product dat goed hergebruikt kan worden. De volledige draagconstructies en gevelisolatie is demonteerbaar. Bij warmgewalst staal worden er gelaste verbindingen gebruikt, Skellet daarentegen wordt verbonden door middel van verbindingsplaten. Het voordeel hiervan is dat de profielen niet bevuild raken en ze gemakkelijk los te halen zijn.

In Skellet is een raster aangebracht met diverse verbindingsgaten. Wanneer er hergebruik plaatsvindt, hoeven er niet opnieuw gaten aangebracht te worden.

 2. Flexibel gebruik

Skellet kolommen of balken zijn samengesteld uit standaard onderdelen en kunnen gedemonteerd worden tot losse onderdelen. Bij velen andere vormen van staal zie je dat kolommen of balken niet gedemonteerd kunnen worden tot kleinere onderdelen  waardoor de her-inzetbaarheid kleiner wordt.

 3. CO2 verminderen

Nederland wil 1 miljoen woningen volledig circulair bouwen tussen 2020 en 2030. Dat is 100.000 woningen per jaar. Indien deze met Skellet gebouwd zouden worden zou dit 900.000 ton minder CO2 uitstoot zijn.

900.000 ton / 18 miljoen inwoners in Nederland x 500 miljoen inwoners EU = 25 miljoen ton CO2

We spreken hier enkel over het toepassingsgebied woningbouw.

Cijfers op een rij

  • Verschil in gewicht voor dezelfde stabiliteit t.o.v. Licht gewicht staalframebouw -30% tot -50%;
  • Verschil in gewicht voor dezelfde stabiliteit t.o.v. warm gewalst staal -40% tot -70%;
  • De productie van Skellet is 69% milieuvriendelijker dan de productie van warm gewalst staal;
  • Bij Skellet is 95% herbruikbaar en 5% recyclebaar;

 

Kortom Skellet is het product om circulair te bouwen. Het product kent geen grenzen. Wilt u meer lezen over Skellet en circulair bouwen, bekijk dan onze online presentatie.