Veelgestelde Vragen

Bij houtskeletbouw wordt meestal minerale wol gebruikt als isolatie. Daar komen dan een dampscherm tegen en een vezelplaat. Belangrijk hierbij is dat er geen enkele kier of spleet in het dampscherm mag zijn, wat praktisch niet haalbaar is. Vochtige lucht komt via die spleten en kieren in de minerale wol terecht, waardoor die een groot deel van zijn isolatievermogen verliest. Daarbij komt dat vocht ook nog eens in contact met de houten structuur en zo ontstaan schadelijke, ongezonde schimmels.

Bij Skellet worden vochtongevoelige EPS-platen gebruikt in de structuur. Die platen isoleren al op zich, maar dat is niet eens hun belangrijkste functie. Ze zorgen namelijk voor de stabiliteit. De hoofdisolatie wordt tegen de Skellet-structuur verlijmd zodat er – in tegenstelling tot schroeven of andere bevestigingssystemen – geen enkel contactpunt is van buiten naar binnen. Koudebruggen zijn met Skellet dus onbestaande. En ook al zou er via condensatie wat vocht in het EPS geraken, dan nog heeft dit geen enkele invloed op het materiaal.

Bij natte weersomstandigheden slorpen snelbouwpanelen enorm veel vocht op, waardoor je een zeer lange droogtijd krijgt. Vermits met Skellet vochtongevoelige materialen gebruikt worden, stelt zich dat probleem niet.